Hvem kan skrive taler

Hovedregelen er at man skriver talene selv, men noen ganger er det lov å spørre om hjelp. Blant annet for å unngå at flere talere sier det samme under den samme markeringen og for å sikre at talenes innhold samsvarer med forventningene. F.eks. damenes tale, byens tale, 17. mai tale, takk for maten tale osv. Da VG spurte meg hva jeg mener om at kongehuset skriver talene for andre mener jeg at de gjerne må hjelpe til. Spesielt med tips og råd til hvordan en tale kan utføres og hva som er vanlig å ta med. Men man skal gå varsomt frem når det gjelder hva taleren selv skal si om kongehusets representanter. Jeg tok forbehold om at jeg ikke hadde lest talen det refereres til og var selv uviten om hva kongehuset faktisk hadde bidratt med i denne sammenheng. Lenke til saken: http://www.vg.no/rampelys/kongehuset/slottet-skrev-skrytetale-om-kronprinsessen-for-biblioteksjef/a/23703617/

Uten navn

Mitt råd til VG er at man ikke skriver flotte ord om seg selv i en tale som andre skal fremføre, men at man gjerne hjelper til med tips og råd til hvordan og hva man har med i en tale.

Reklamer

Om reidarhelliesen

Jeg er en mann som bor sammen med et par herlige barn, en flott dame og trolig noen skrukketroll i kjelleren. Født i hermetikkbyen Stavanger og bor nå i vikingbyen og hvalbyen Sandefjord - en av klodens mest vidunderlige steder! Konstruert med en hjerne som liker å utforske nye ting, drikke god rødvin og sanse alt det vakre verden gir oss. Har i mange år arbeidet som journalist, politiker, selvstendig næringsdrivende og foredragsholder. Har jobbet mye med produksjon av nettportaler, filmproduksjoner, hatt roller som skuespiller, poesikunstner og som fekteinstruktør. Min lidenskap og inspirasjon for tematikken skikk og bruk har jeg fått fra mine mange møter med mennesker i det store utland, gjennom den interessante litteratur som som finnes om emnet, samt den påvirkningskraft en erke borgelig familie har på sitt barn. God utøvelse av skikk og bruk er det beste sosiale glidemiddel man har i samfunnet. Den rette takt og tone er trafikkreglene for sosial omgang mennesker imellom.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s