Skal man gi tips på restaurant?

Som oftest er det best å ikke gi tips på norske restauranter. Det er mange grunner til det. Tips er inkludert i regningen i Norge. Fagforbundet til hotell- og restaurantarbeidere fraråder å gi tips til deres medlemmer. De mener det bidrar til å holde lønningene lave. Fra 2019 har arbeidsgiver plikt til å innrapportere, foreta forskuddstrekk og betale arbeidsgiveravgift av tips den ansatte mottar. Det blir med andre ord mer arbeid og mindre attraktivt å motta tips.

Så når kelneren uvitent kommer med kortmaskinen og ber deg taste inn beløpet, bør man taste inn nøyatig pålydende beløp. Du betaler vel ikke ekstra på Rema 1000 selv om kassapersonalet er høflig og grei? Les mer i intervjuet jeg gjorde på tv2.no her 

Ikke betal tips på restaurant

Det er sjelden man bør betale tips på restaurant. Det tjener ikke kelneren at du blar opp tredve kroner ekstra på regningen. Tvert imot gir det mye ekstra arbeid for arbeidsgiver, regnskapsfører og bidrar til å holde lønningene nede.